UTS Verkroost doneert kerstgift aan goede doelen

UTS Verkroost Nijmegen is zeer begaan met de mens en met de maatschappij. Zo besloot het management vorig jaar om 74 kerstpakketten te schenken aan de voedselbank in Wijchen. Voor dit jaar hebben we gemeend een tweetal instanties een mooi bedrag te doneren in plaats van, en uit naam van de klanten van UTS Verkroost Nijmegen.

Stichting Hart voor vrouwen en Stichting Sprankel

Hart voor Vrouwen is opgericht door Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds begin 2014 zet de stichting zich in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat doen we, omdat wereldwijd de meeste vrouwen overlijden aan hart- en vaatziekten. Door meer onderzoek moet de zorg aan vrouwen verbeteren.

Stichting Sprankel is in 2007 opgericht door Nicole Plaizier. Zij had bij de oprichting de wens om een voorstelling voor zieke kinderen te maken, omdat zij uit eigen ervaring wist hoe fijn het is om een voorstelling te zien als je in het ziekenhuis ligt. Met deze voorstelling wilde zij de sprankel terugbrengen in het oog van het zieke kind. En dat is gelukt en inmiddels is seizoen 8 alweer actief. Naast optredens in kinderziekenhuizen treedt Sprankel ook op in verzorgingscentra en voor speciale doelgroepen zoals mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Sprankel draait op vrijwilligers en om de optredens voor zieke kinderen te kunnen financieren zijn ze afhankelijk van sponsoren, donaties en acties.

De Ondernemer, de zakelijke bijlage van De Gelderlander, maakt op pagina 15 melding van dit gebaar.

Wij hopen dat beide stichtingen met dit kleine gebaar grote stappen vooruit kunnen maken!

UTS Verkroost doneert aan goed doel