CO2 impact UTS fors gedaald in afgelopen jaren

Sinds UTS Nederland haar milieueffecten in kaart brengt (2008), hebben de UTS-vestigingen gezamenlijk hun CO2 uitstoot met 75% weten te verlagen. Dit blijkt uit het laatste door CFP (Corporate Facility Partners) opgemaakte CO2 jaarverslag 2015-2016.

 

“Dit is natuurlijk een geweldige prestatie. Ik ben dan ook uitermate trots op de UTS-vestigingen dat wij dit gezamenlijk hebben gerealiseerd. Een teken dat ons MVO-beleid organisatie breed wordt gedragen”, zegt Cock van der Hulst, directeur van UTS Nederland.

 

Vervoer vertegenwoordigt het grootste deel van de CO2 uitstoot van UTS. Dit hangt nauw samen met de bedrijfsactiviteiten. Door de inzet van elektrische voertuigen wordt de CO2 uitstoot in de toekomst nog verder verlaagd.

 

De doelstelling van UTS is dat er uiteindelijk meer CO2 wordt gereduceerd dan dat er bij UTS wordt uitgestoten. Dat kan worden gerealiseerd door CO2 compensatie. Dat wil zeggen, investeringen in de reductie van CO2 uitstoot bij anderen. Een voorbeeld hiervan is de aanschaf van schone kooktoestellen in derdewereldlanden ter vervanging van koken op houtvuur.

 

Over UTS

UTS Is een toonaangevend landelijk netwerk van logistieke en facilitaire dienstverleners, die meer doen dan verhuizen. De hoofdactiviteiten van UTS richten zich op particuliere en zakelijke verhuizingen, project management, logistieke en archiefdiensten. Voor meer informatie: www.uts.nl.

 

Het CO2 jaarverslag van UTS is voor het achtste achtereenvolgende jaar opgesteld. Het jaarverslag is gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol, de internationale standaard voor verantwoording en verslaggeving over de uitstoot van broeikasgassen door bedrijven.

 

 

Noot voor de redactie

Het volledige UTS CO2 Jaarverslag 2015-2016 vindt u hier.

 

Voor meer informatie:

Janine Roelofs, marketing & communicatie UTS Nederland B.V.

T 088 0023 000

E info@uts-nederland.nlUTS verhuist CO2 neutraal