UTS Verkroost Verhuizingen Nijmegen neemt Euro 6 vrachtwagens in gebruik

UTS Verkroost Verhuizingen Nijmegen neemt Euro 6 vrachtwagens in gebruik

UTS Verkroost Verhuizingen Nijmegen heeft twee nieuwe Euro 6 verhuiswagens in gebruik genomen. Met de Euro 6 en de capaciteit van vijf zitplaatsen in de cabine leveren de nieuwe verhuiswagens een zeer positieve bijdrage aan de doelstelling van UTS Verkroost om minder CO2 uitstoot te realiseren.

Schoner verhuizen

Door over te gaan op vrachtwagens met Euro 6 emissiewaarden, wordt er een nog kleinere carbon footprint gerealiseerd. Dit past goed bij de doelstellingen van UTS Verkroost Nijmegen om haar bedrijfsvoering zo maatschappelijk verantwoord mogelijk uit te voeren. Deze ambitie resulteerde eerder dit jaar al in een tweede plaats bij de MVO Awards van Stichting de Maatschappelijke Meerwaarde. Andere maatregelen zoals de opleiding “Het nieuwe rijden” zijn al eerder genomen en sluiten tevens goed aan bij de mogelijkheden die de nieuwe verhuiswagens bieden.

Slimmer personenvervoer

De nieuwe verhuiswagens zijn zo aangepast, dat er 5 goedgekeurde zitplaatsen aanwezig zijn in de cabine. Een bewuste keuze, omdat er bij veel opdrachten 4 of 5 verhuizers worden ingezet. Voorheen moest in zo’n geval zo’n geval een extra personenwagen worden ingezet om alle verhuizers op de werkplek te krijgen. In de nieuwe situatie rijdt er dan nog maar 1 vrachtauto, wat een aanzienlijke besparing voor zowel milieu als kosten oplevert.

Op maat

De nieuwe Volvo’s, model FM 370 Globetrotter, zijn aangepast voor verhuistaken. Zo zijn er in de onderbouw op maat gemaakte bakken geplaatst voor verhuisbenodigdheden zoals bijvoorbeeld Gedaliften.

Samen beslissen

Bij het besluit over de aankoop van de nieuwe verhuiswagens is er goed geluisterd naar de toekomstige gebruikers van de vrachtwagens. De chauffeurs en directie hebben samen een shortlist opgesteld van mogelijke vrachtwagens. De uiteindelijke keuze is gemaakt op basis van de voorkeur van de chauffeurs. Omdat zij dagelijks werken met de nieuwe verhuiswagens, is het logisch dat juist zij een stem hebben gekregen in de uiteindelijke keuze.

Inmiddels hebben de nieuwe verhuiswagens in de handen van trotse chauffeurs Pascal Leenders en Eric Visser de eerste schone en veilige kilometers gemaakt.