UTS Verkroost doneert aan voedselbank

Maandagmiddag 16 december mochten Dianne van Hoof en Wietske Bosma namens de Voedselbank Wijchen en omstreken 74 kerstpakketten in ontvangst nemen. Zij ontvingen deze uit handen van Theo Kersten, account manager bij UTS Verkroost Nijmegen.

In plaats van een kerstgeschenk voor hun eigen relaties, besloot het management van UTS Verkroost Nijmegen dit jaar Voedselbank Wychen blij te maken.
“De relatie met onze klanten is al erg goed en daarom hebben besloten om dit jaar geen attentie te geven aan onze klanten. Wij wilden iets doen in het kader van ons MVO-beleid. En onze klanten hadden daarvoor alle begrip. Aangezien wij ook woningontruimingen doen, zien wij hoe moeilijk bepaalde gezinnen het hebben. Dat bracht ons op het idee om contact op te nemen met de Voedselbank. Na het gesprek met de Voedselbank hebben wij besloten om alle gezinnen die een beroep moeten doen op de Voedselbank een kerstpakket te geven, “aldus Theo Kersten.

Dianne van Hoof is maar wat blij met deze pakketten. “Hierdoor kunnen we de mensen met kerst iets extra’s geven en dat kunnen ze erg goed gebruiken. Vier weken geleden waren er 74 gezinnen in Wijchen die een beroep moeten doen op de Voedselbank,” zegt Dianne. “We hopen dat 2014 een beter jaar gaat worden en dat de stijging die we afgelopen jaar zagen, niet doorzet. Het is voor de Voedselbank al erg moeilijk om elke week een voedselpakket samen te stellen en wanneer het aantal gezinnen gaat toenemen, zal dit des te moeilijker worden.”