UTS realiseert 75% CO2 reductie in 10 jaar tijd

Tien jaar rapporteert UTS Nederland over haar CO2-uitstoot. Door de jaarlijkse monitoring, sturing en betrokkenheid van alle UTS-vestigingen is in een decennium een daling van 75% in CO2-uitstoot gerealiseerd. Dit blijkt uit het laatste door CFP (Corporate Facility Partners) opgemaakte Duurzaamheidsverslag 2017.

“We hebben een mijlpaal bereikt”, zegt Bart Wolters, Voorzitter Bestuur van UTS Nederland. “Mede door de inzet van efficiënte logistiek hebben we in tien jaar tijd een reductie van 75% van onze CO2-uitstoot gerealiseerd. Door onze voortdurende focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we dit met alle UTS-vestigingen kunnen realiseren. En daar ben ik trots op.”

CO2-uitstoot in 2017

In 2017 heeft UTS in alle gemeten categorieën een CO2-reductie gerealiseerd, met uitzondering van de categorie vervoer. Dit wordt veroorzaakt door fors toegenomen werkzaamheden. Per saldo heeft UTS haar CO2-uitstoot over 2017 gelijk weten te houden aan de uitstoot in 2016, door efficiënter te rijden en slimme logistiek toe te passen in haar bedrijfsvoering.

UTS compenseert de CO2-uitstoot die nog resteert door Gold Standard credits aan te kopen via Groenbalans. Deze Gold Standard of VCS CO2-rechten zijn een bewijs dat een bepaalde hoeveelheid duurzame energie is opgewekt. Het CO2 jaarverslag van UTS is gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol, de internationale standaard voor verantwoording en verslaggeving over de uitstoot van broeikasgassen door bedrijven.

Hier vindt u het volledige UTS Duurzaamheidsjaarverslag 2017.

Offerte aanvragen « Terug naar overzicht