PostNL

PostNL voerde een reorganisatie door waarbij de kwaliteit van de postbezorging werd geborgd. Hierbij was het doel van PostNL om in een periode van twee jaar het aantal productielocaties van ongeveer 260 naar 125 terug te brengen. Het verhuisproces hierbij is op basis van SMART-afspraken ingericht. Daarnaast hecht PostNL grote waarde aan een minimalisatie van meerwerk en een eenvoudig offerte- en facturatietraject.

 

UTS heeft via een matrix van drie soorten panden en twee uitvoeringsmomenten een prijs geoffreerd. Door deze transparante aanpak wist PostNL precies waar zij aan toe was. Maandelijks rapporteerde UTS de verhuisbewegingen aan de hand van een managementrapportage aan PostNL. Vervolgens evaluerden PostNL en UTS de resultaten.

 

De projectleider group facilities bij PostNL: “De transparante aanpak van UTS was voor ons een van de voornaamste redenen om voor hen te kiezen. Het was prettig om terug te kunnen vallen op de expertise van UTS. Het was uiteindelijk hun verantwoordelijkheid om de verhuizing in goede orde te regelen en dat beviel ons prima.”

 

Bijzonderheden bij dit project:

  • * in 2 jaar van 260 naar 125 locaties
  • * maandelijkse rapportage van de verhuisbewegingen