Monumentale verhuizing klooster Mater Dei in Breda met grootste zorg uitgevoerd door UTS Van den Berg Verhuizingen

In 1952 werd het monumentale moederhuis Maria Mater Dei voor de Franciscanessen gebouwd in Breda. In de loop der jaren is het aantal zusters en priesters drastisch geslonken, waardoor het prachtige pand erg leeg raakte. Daarom wijken de zusters en drie priesters nu voor de studenten van het NHTV. Het NHTV gaat het klooster ombouwen tot een parkachtige campus.

 

De Franciscanessen in het Bredase Maria Mater Dei verlaten het kolossale klooster om over te gaan naar het naastgelegen voormalige verpleeghuis De Leystroom. De verhuizing van de hoogbejaarde zusters en priesters – de gemiddelde leeftijd is 89 – is met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd door UTS Van den Berg Verhuizingen. Vooral de devotionalia, van bijbel tot kruisbeeld, kregen extra aandacht!

 

Peter Schimmel, vestigingsmanager van UTS Van den Berg Verhuizingen: “We hadden een aantal uitdagingen: de begeleiding en zorg voor de bewoners, een gelijktijdige renovatie van de nieuwe huisvesting (terwijl de opleverdatum van het monumentale moederhuis aan de NHTV al vast stond), de circa 800 erfgoederen, variërend van heel klein (munt) tot heel groot (het kruisbeeld van 4,5 meter in de kapel), die een nieuwe bestemming moesten krijgen en niet te vergeten de emotionele ontwijding van de oude kapel en inwijding van de nieuwe kapel. Dit soort uitdagingen maakt ons werk zo bijzonder en zo afwisselend. We hebben alles tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever kunnen uitvoeren.”
Klooster Breda verhuisd door UTS Van den Berg

Een kruisbeeld wordt geflankeerd door UTS-verhuisstickers!
Klooster Breda verhuisd door UTS Van den Berg

Een zuster tussen de UTS-verhuisdozen.