Geruisloze verhuizing van 90 km boeken door UTS Van Hoek

UTS van Hoek is sinds de bouw van de Universiteitsbibliotheek (UB) van de Rijksuniversiteit Groningen zo’n dertig jaar geleden, de belangrijkste verhuizer van alle boeken en goederen in de UB. Met meer dan 3 miljoen boeken – bijna 90 kilometer – heeft de UB een enorme collectie.

 

Na dertig jaar trouwe dienst is de Universiteitsbibliotheek toe aan een grondige verbouwing én verhuizing. In een periode van zes jaar moet het gebouw voldoen aan de nieuwste eisen en het stijgende aantal studenten. Een enorm project waarbij de dagelijkse werkzaamheden samen moeten gaan met een intensieve verbouwing. Maar staat u er weleens bij stil wat voor enorme verhuisklus dit moet zijn? Waar moeten alle boeken in de tussentijd naar toe, zonder beschadigingen en grote overlast te veroorzaken?

 

UTS van Hoek is zowel verantwoordelijk voor de verhuizing van de boeken in de studiezalen als in het depot. Tijdens de verbouwing verhuizen de boeken intern in de UB. Dat betekent dat ze steeds op een andere plaats staan, waarbij het cruciaal is dat alles in de juiste volgorde wordt verhuisd, want studenten en medewerkers blijven titels opvragen.

 

Hier vindt u meer informatie over de verhuiswerkzaamheden van UTS Van Hoek voor de Universiteitsbibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen.

UTS van Hoek verhuist UB RUG Groningen