Bibliotheekverhuizing RUG door UTS Van Hoek

UTS Van Hoek heeft de bibliotheekverhuizing van de faculteit Letteren van Rijksuniversiteit Groningen naar de Universiteitsbibliotheek gerealiseerd. De verhuizing van de bibliotheek van de faculteit Archeologie naar de Universiteitsbibliotheek verzorgde UTS Van Hoek in februari 2014.

De verhuizing van de vakbibliotheken is onderdeel van de strategie om een brede Universiteitsbibliotheek in de binnenstad van Groningen te creëren. Om dat te bereiken zijn de boekencollecties van de vakbibliotheken Letteren en Archeologie verplaatst. Zij bevinden zich nu op de tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek, die is gelegen in de Groningse binnenstad.

De verhuizing van de bibliotheken is gerealiseerd door UTS Van Hoek. Met recyclebare meterbakken werden de boeken efficiënt, zorgvuldig en op volgorde verhuisd.

Door de verhuizing zijn de collecties ook beter bereikbaar. De collectie van Archeologie bijvoorbeeld stond gedeeltelijk in een kelder. Dat maakte de verhuizing van de collectie er niet makkelijker op: enkele obstakels moesten worden genomen zoals een kelderraam.