AGAAT ‘ontzorgt’ zorginstellingen en ouderen tijdens verhuizingen

Een nieuw zorgconcept is per 1 november 2014 officieel gelanceerd. Onder de naam ‘AGAAT weet raad!’ hebben UTS Van der Geest Verhuizingen en Trends & Styles Woningadviseurs de handen ineengeslagen. Het nieuwe zorgconcept regelt voor particulieren en zorginstellingen complete verhuizingen. Het gaat om ondersteuning bij alle praktische, administratieve en organisatorische zaken rond de verhuizing.

‘Door de ontwikkelingen in de zorg zijn kleine tot grootscheepse verhuizingen nodig naar nieuwe locaties, naast de reguliere verhuizingen. Wij hebben een concept bedacht dat particulieren en zorginstellingen daarin volledig ontzorgt’, vertelt Richard van der Geest, een van de initiatiefnemers van AGAAT en directeur van UTS Van der Geest Verhuizingen. ‘Verhuizingen zijn namelijk ingrijpende operaties. Ingrijpend voor de instelling, maar met name ook voor de bewoners. Wij stelden het welzijn van de ouderen tijdens het verhuisproces al centraal, maar met AGAAT tillen we het begrip ‘ontzorgen’ naar een nog hoger niveau. Wij kunnen de klant volledig en in een relatief korte periode bedienen,’ aldus Richard van der Geest.

Eén contactpersoon, één aanspreekpunt
AGAAT kan alles regelen op organisatorisch, uitvoerend en administratief vlak. Van het in- en uitpakken van persoonlijke bezittingen, stoffering, schoonmaak, het aansluiten van audioapparatuur, tot en met het ophangen van lampen, schilderijen, e.d. Mede-initiatiefnemer Marieke Hinke, directeur van Trends & Styles Woningadviseurs en Projectinrichting, verzorgt al jaren de wooninrichting voor senioren. ‘Voor veel mensen breekt met een verhuizing een hectische periode aan’, aldus Marieke Hinke. ‘Een soepele verhuizing valt of staat met een goede organisatie. AGAAT begeleidt de hele verhuizing van A tot Z. Voor de klant betekent dit één contactpersoon, één aanspreekpunt en één telefoonnummer: 070 205 44 44 en AGAAT weet raad!’

Snel schakelen
AGAAT heeft eigen verhuizers, stoffeerders, behangers, schilders, interieurstylistes en een eigen schoonmaakservice. ‘De gecombineerde aanpak levert financieel voordeel en veel tijdwinst op. Het leveren van hoogwaardige dienstverlening op maat in een relatief kort tijdsbestek is precies waar AGAAT voor staat. We zetten daarbij onze ervaring in die we in grote transitietrajecten voor zorginstellingen hebben opgedaan.’ Volgens Marieke Hinke vragen die trajecten een intensieve begeleiding waarbij de wensen van de veelal oudere klanten voorop staan. ‘Volledig ontzorgen, daar draait het om. Voor, tijdens, en na de verhuizing.’ Kijk voor meer informatie op www.agaatweetraad.nl.